tisdag 1 mars 2011

Film Tisdag



Film Tisdag!
Jag kollade på två filmer igår.
Drag me to hell och en film som heter Space Jam.
Space Jam handlar om Michael. Jordan en känd baskerspelare som har lagt av med basket och sammtidigt blir Bugs bunny och hans Warner brothers vänner Duffy duck och alla dom andra karaktärerna utsatta för ett utomjordiskt hot. Men Bugs lyckas övertala utomjordingarna att dom ska utamanas i basketboll. Men vad dom inte har räknat med att utomjordingarna har en ondskefull plan på lut och därför behöver Bugs och hans vänner hjälp av Michael.Jordan! Om dom förlorar matchen blir dom tvingade till att spändera resten av deras liv på en utomjordisk tivolipark och dra samma skämt varje kväll i resten av deras liv!
Jag tittade på filmen för nostalgins skull. Filmen släpptes (1996) och är en rolig barn film.
Jag upplevde faktiskt att den svenska översättningen talade till mig mer eftersom det är så jag minns Snurre sprätt och Duffy sedan barndomens tider.




Drag me to hell tittade jag också på igår. Filmen handlar om en anställd på en bank som hjälper till med att etablera lån till olika kunder och så. En dag kommer en gammal kvinna in och vill ha förlängt på sitt huslån men hon blir nekad av den bankanställde och då lägger den gamla tanten en förbannelse över den anställde och helvetet har bara börjat..
Filmen i sig är .. Mja, den är ganska underhållande i vissa stunder i filmen. Man märker att dom hade roligt när dom gjorde filmen och att dom själva tog inte filmen på så stort allvar vilket är okej för mig. Men skådisarna sög rätt hårt, tyckte bara att det en massa ytligt drabbel och du brydde dig inte ett skit om vad som hände med huvudkaraktären. Det känns som det fanns liksom halvdana påbörjade story lines. Men dom kom aldrig någonstans.
Filmen är proppfull med skrämsel scener och det händer alltid något ändå rätt intressant i varje scen. Skrämsel scenerna var faktiskt ganska roliga och dom fick en att hoppa liten bit emellanåt! Så det är en rolig film, men inte läskig i sig mer som en ploy film kan man säga.
Det som förstörde filmen var storyn. Som jag ser det så har du en invecklad story som du fyller ut under filmens gång eller så har du en enkel story med enkla karaktärer som helt enkelt du följer i en röd tråd genom filmen. Ha inte något mitt emellan för det bara blir irriterande efter ett tag. T.ex. Att man fick se en bild på huvudkaraktären när hon var liten och hon var tjock och stod vid en gris och nu var hon en ganska så framgångs rik smal och sexig kvinna som hade en karriär inom bankvärlden. Men hon nämner aldrig något under hela filmen ett skit om hennes barndom eller om hennes föreldrar förutom när hon träffar sin fästmans föreldrar där dom sitter och äter och lite halvt slumpmässigt nämner hon att hennes mamma är alkoholist och hennes pappa är död. Det är allt, varför är hon alkis och varför flytta hon så långt ifrån sin mamma och varför tog hon inte över bondgården som dom antagligen har eller säljer den?
Men på plus sidan så var det underhållande skrämmselscener och rätt komisk emellanåt!
Ger den 4/10.






Filmrekomendationer:
Trolljegeren (2010) (trollhunter, trolljägaren)




Hot tub time machine (2010)




Despicable me (2010)





Ska göra en recesion om Trolljägaren nästa vecka tänkte jag.

MVH
Rasmus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar