tisdag 15 mars 2011

Film Tisdag! Whant action? I got it!


Film tisdag idag. Mina topp 5 Action filmer genom tiderna. Var snälla och kom ihåg att jag kan ändra listan när jag känner för det. Men då kommer jag med en ny lista.
Jag skulle ha skrivit ner en topp 10 film. Men jag har en fruktansvärd huvudvärk så
jag orkar bara med fem stycken idag.

Hoppas det är lugnt!

Action genren har ändra sig mycket under åren. Vad är en action film? Skjutande badboys som har stora pistoler för att kompensera för något kanske? Och kvinnor med stora bröst som är sexiga och farliga.

Det är väll nästan 1o1 när det kommer till action filmer med explosioner och snabba bilar och biljakter.
En action film är INTE en action film utan minst en biljakt eller iallafall i minsta lagret en bil som kör snabbt iväg från någon eller något.

Det är så dom flesta action filmerna har sett ut under en lång tid. Många B-filmer har det som standard och det är faktiskt det som gör dom bra. Så jag måste göra två listor. En med mina absolut favorit "non-action" men ändå action filmer och en epic b-action film lista.


Så här är fem topp episka non-action filmer men ändå action filmer listan!

Terminator 2 (1991) 10/10

Filmen har ett så sjukt högt nostalgi värde. Jag vet inte hur många gånger jag har sett filmen och tycker fortfarende den är en av dom bästa filmerna som någonsin har gjorts!  

Första filmen gav grunden till en episk story om en robot från framtiden som hade gått teleporterat sig tillbaks till nutid för att jaga och döda Kyle.Reese för att förhindra en revolution i framtiden som görs av människorna mot robotarna som styr jorden och hänsynslöst och systematiskt dödar människorna.

Sen kom Terminator 2 och dom flesta trodde att det skulle bara bli en kass uppföljare som speglade sig i förra filmens framgångar. Men oj oj oj vad fel dom hade.

Andra filmen i Terminator sagan är inte bara episkt skriven och producerad av James.Cameron. Den är bra gjord med specialeffekter och antagligen Arnold.Schwarzeneggers bästa roll någonsin inom hans skådespelar karriär,
Enligt mig så är detta James.Camerons bästa film som han har gort.

Terminator kommer tillbaka från framtiden för att hitta Sarah.Connor och för att skydda henne mot en ny fara som hotar hon och hennes son John. Som kommer en dag att leda revolten mot det ständiga hotet mot robotarna i framtiden.


The terminator2 theme: Epik musik!



Inception (2010)
År 2010 släpptes en film som jag kom en överraskning för mig. En film som heter Inception som är skapad av regisören och producenten Christofer.Nolan som även har skrivit och producerar Batman begins och The dark knight och Memento och med flera andra såklart.

Filmen handlar om Cobb och Arthur som är någon typ av agenter som fångar och tar sig in i andras drömmar för att få tag på information av olika slag. En dag får Cobb får ett erbjudande han inte kan motstå. Kommer han klara av att fullfölja sitt uppdrag med att sätta in ett fejkat minne i en person eller kommer hans personliga förflutna komma i vägen?

Filmen är uppbyggd på ett smart sätt och förklarar under hela filmen hur allt går till och hur allt fungerar så man missar aldrig något och det är ganska lätt att förstå. Leonardo. DiCaprio gör som vanligt en enastående roll och passar perfekt som Cobb som är en väldigt, hur ska man säga smart och förnekande person mot sig själv och har ett mörkt förflutet som uppdagas medans saker och ting utvecklar sig och hur han hanterar det osv är bara ett briljant skrivet manus och dom andra karaktärerna runt honom är levande och spelar en stor roll runt honom också.
Ge denna filmen en chans! Ni kommer inte att ångra er.



Batman begins (2008) och The dark knight (2008) 10/10 för båda.

Christian.Bale som batman
Regisör: Christofer.Nolan

Som den nörd jag är så har alltid DC och Marvel varit en rolig del av mitt liv. Så det borde inte förvåna någon över varför dessa två filmerna är på denna listan. Batman begins och The dark knight (som är uppföljaren).

Jag kommer nog skriva en recension om dess två filmerna om varför dom är så bra vid ett annat tillfälle.

Filmerna är ganska mörka men ändå inte så deprimerande dom har bara en mörk ton till själva filmen och storyn på ett sätt som gör filmerna i en särklass för sig själv starka och stabila story-lines och bra skådespelare från alla perspektiv. Scenerna är vackra och beskriver omgivningen dom är i perfekt och kameravinklarna fungerar riktigt bra.

Batman Begins trailer
The dark Knight trailer


Sherlock. Holmes (2009) 8/10

Emellanåt kommer en film som liksom fungerar. Sherlock Holmes är en av dom filmerna. Den är smart och kvick och riktigt roliga action scener och den generiska action britten passar in perfekt och tycks inte alls kännas så "cheese" som action britten brukar göra.

Filmen handlar om Sherlock. Holmes vet ni inte vem det är så borde ni ta upp en bok och läsa lite.
Fasst tvisten på denna filmen är att den är mer action betonad medans han jobbar på ett fall som involverar detektiv arbete. Det är en underhållande film som inte tar sig på så stort allvar.
Men ändå känns den inte flammsig och trammsig.

Ge filmen en chans!



The Expendables (2010) 10000/10
Ha ha, jag behöver bara klistra in casting listan och ögonen kommer trilla ut hålorna och era hus kommer krascha ner på sig själv av denna EPIC filmen. Den ända anledningen till varför Chuck.Norris inte är med i filmen är att jorden hade splittrats i två delar av den Episka mästervikten av denna filmen. Oskulder hade lagt sig ner och stretat på benen, Munkarna hade börjat gråta av floder och Gud själv hade kommit ner från himlen och sagt ett ord.

                                 EPIC!

Så håll i era döttrar och bered er för att aldrig kunna bli er själva igen. Maten kommer smaka lite sämre och luften kommer kännas något mindre andningsbar och Cigaretterna kommer smaka lite mindre bra efter ni har sett denna filmen för inget kommer mätas sig någonsin med denna filmen!
Även Bruce.Willis och Arnold.Schwarzenegger har en liten gästroll i filmen. Men bara ett par minuter för annars så hade filmen skapat en jordbävning och svämmat över länder. Teorier säger att en kille i Japan tittade på två TV apparater med ena filmen rullande med alla action scener ihopklippta från filmen utan paus och den andra med scenen där Bruce. Willis och Arnold är med i bild på samma gång...

Cast
Sylvester Stallone -Barney Ross
Jason Statham -Lee Christmas
Jet Li -Yin Yang
Dolph Lundgren -Gunner Jensen
Eric Roberts - James Munroe
Randy Couture -Toll Road
Steve Austin -Paine
David Zayas- General Garza
Giselle Itié -Sandra
Charisma Carpenter -Lacy
Gary Daniels -The Brit
Terry Crews-Hale Caesar
Mickey Rourke - Tool
Hank Amos - Paul
Amin Joseph -Pirate Leader

VARNING!
Trailern här! Kvinnor varnas för att se trailern då risken är att manligheten i trailern kommer att ge oönskad hårväxt på brösten och på kinderna och en mörkare röst kommer bli garanterad och ni kommer att få en pung med tillhörande kulor.




Jag tar en oehörd risk att ha två trailers på samma plats. Hoppas googles servrar klarar det!

MVH
Rasmus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar